blue-sky-196230_1280Det er de færreste, som ikke har oplevet, hvor svært det kan være at sove på varme sommernætter. Det anslås, at 1 ud af 5 danskere døjer med søvnbesvær, og det er især et problem i sommerperioden. Døjer du også med søvnbesvær om sommeren, så kan du få glæde af vores mange gode tips.

  1. Sov med åbne vinduer

 Har du svært ved at sove om natten, kan det måske hænge sammen med, at der er ekstra varmt i sommerperioden. Trænger du til frisk og kølig luft, så kan du overveje at sove med åbne vinduer. Har du åbne vinduer om natten, vil der naturligvis være en vis risiko for, at insekter vil finde vej til dit soveværelse. Vil du undgå at kæmpe med insekter, så bør du sørge for, at alt lys er slukket i dit soveværelse og overveje at investere i et myggenet.

Hvis du fortsat oplever, at dit soveværelse ikke er tilstrækkelig nedkølet, så kan du overveje at investere i en form for kølingssystem. Det kunne f.eks. være en idé at købe en ventilator eller aircondition, der giver dig mulighed for at skabe en behagelig rumtemperatur.

 

  1. Tag et koldt bad inden sengetid

Selvom det ikke altid er lige rart, så kan det være en god idé at tage et koldt bad lige inden sengetid. Følger du dette råd, vil din kropstemperatur hurtigt falde, så du har nemmere ved at falde i søvn. Vågner du midt om natten, og er du helt varm og svedig, så kan det ligeledes anbefales at tage et koldt bad.

 

  1. Køb en svedsabsorberende topmadras

Sveder du meget om sommeren, så vil en svedsabsorberende topmadras kunne gøre stor nytte. Oplever du jævnligt, at du føler dig klistret fast til din topmadras, så kan det være et tegn på, at du bør skifte din topmadras. Du har heldigvis rig mulighed for at købe en svedsabsorberende topmadras til din seng, uanset om du ejer en kontinentalseng eller en elevationsseng.  Skal du have hjælp til valg af topmadras, bør du altid spørge en ekspert til råds.

 

  1. Drik masser væske

Har du det varmt, så er det vigtigt, at du drikker rigeligt væske, og det skal helst være iskoldt. Det er mest hensigtsmæssigt at drikke kold vand eller mælk. Dog skal du samtidig undgå at indtage for store mængder væske før sengetid, da det kan føre til mange toiletbesøg i løbet af natten. Tilmed bør du naturligvis undgå indtagelse af sodavand, kaffe og andre opkvikkende drikkevarer lige før sengetid.

 

  1. Undgå elektronik i soveværelset

Det er en realitet, at elektroniske enheder afgiver varme. Det gælder f.eks. computere og fjernsyn, der er nogle af de værste syndere. Vil du se tv eller bruge din computer før sengetid, bør det foregå i stuen eller i et andet rum i din bolig. Er du typen, der har tendens til at tjekke mails lige inden sengetid, så bør du forsøge at vænne dig af med den vane. Åbner du f.eks. en mail, der påvirker dit humør, så kan det føre til dårlig nattesøvn.